Nedjelja, 19. Maja 2024.
Auto Moto & Hi Tech

Google mijenja Play Store

Predstavljaju li sklopivi uređaji budućnost telefona?

Google, proizvođač jednog od ovih uređaja, zna da će početi viđati šire prihvaćanje među potrošačima (barem nakon što cijene padnu) i obnavlja Trgovinu Play kako bi pratio taj trend.

Nakon razgovora o promjenama u Trgovini Play za uređaje s velikim ekranom na Google I/O prošle godine, tvrtka sada predstavlja četiri glavna ažuriranja kako bi korisnicima pomogla da pronađu visokokvalitetne aplikacije za svoje sklopive uređaje, tablete i Chromebookove.

Prva promjena je preuređenje stranice unosa trgovine. Igre s video zapisima visoke kvalitete prikazat će video banner na vrhu svoje stranice. Google je također reorganizirao stranice s detaljima o aplikacijama i igrama u raspored stupaca, donoseći više sadržaja na viši položaj, piše Bajtbox.com.

Ne rade sve aplikacije besprijekorno s uređajima s velikim zaslonom. Kako bi promovirao one koje to rade, kao što su aplikacije koje dobro mijenjaju veličinu na zaslonima, nisu zatvorene i podržavaju pejzažnu i portretnu orijentaciju, Google ih rangira više u pretraživanju. Tvrtka kaže da će Izbor urednika razmatrati ove kriterije, što bi trebalo potaknuti programere da svoje aplikacije učine prilagođenijima velikim zaslonima.

Nadalje, Google će također prikazati upozorenje na stranici s detaljima aplikacije ako je vjerojatno da će se često rušiti ili neće raditi na telefonima ili drugim Android uređajima s velikim zaslonima.

Još jedna velika promjena uključuje prelazak na lijevu navigacijsku traku na većim zaslonima, što znači da korisnici mogu lako pristupiti stavkama izbornika palcem dok su u pejzažnom načinu rada.

Posljednja promjena je pretraživanje podijeljenog zaslona. Ovo prikazuje rezultate pretraživanja i stranice s detaljima o aplikaciji jednu pored druge, što znači da se korisnici ne moraju stalno prebacivati ​​naprijed-natrag dok traže aplikacije, piše Bajtbox.com.

Promjene u Google Storeu bit će uvedene tijekom sljedećih tjedana, što znači da bi trebale biti na snazi ​​na vrijeme prije dolaska Galaxy Z Fold 5 kojeg je Samsung predstavio u srijedu.

-jabuka.tv

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech