Utorak, 16. Jula 2024.
Dom & Enterijer

Sedam stvari koje bi trebalo da uradite u kući pre dolaska jeseni: Minimalna ulaganja za novo poglavlje

Iako leto još uvek nije prošlo, sam početak septembra nas asocira na sledeće godišnje doba.

Jesenja sezona je uvek inspiracija kada je reč o uređenju enterijera, a kako biste pripremili svoj dom u pravu jesenju bajku, možete da uradite ovih 7 stvari:

1. Generalno očistite kuću

Često razmišljamo o prolećnom čišćenju kuće, ali zaboravljamo da je jesen idealno vreme i za dubinsko čišćenje. Obrišite lajsne i prašinu koja se obično zaboravljaju kao što su lusteri i vrh ormara i polica. Počnite sa dnevnim boravkom i obiđite kuću. Kada počnete sa kuhinjom, ne zaboravite da duboko očistite i rernu i frižider. Takođe, dobra ideja da svojim prozorima i zavesama i roletnama posvetite pažnju.

2. Proverite kotlove i radijatore

Organizovanje servisiranja vašeg grejanja najbolje je uraditi u jesen kako biste zimu sačekali spremni. Ukoliko niste sami nikada ovo radili, pozovite stručnjaka.

3. Očistite i pojednostavite svoj životni prostor

Donirajte neželjeni nameštaj, kućni pribor i električne predmete, plus odeću i obuću u dobrotvorne svrhe i neophodno sklonite iz kuhinjskih ormarića. Trebalo bi da završite sa čistim, modernizovanim domom, koji vam daje više prostora za uživanje u mirnom, udobnom okruženju koje donosi jesenja sezona.

4. Poboljšajte atmosferu mirisima

Sveće i difuzori stvaraju savršeno prijatno okruženje za opuštajuću noć, samo dodajte nekoliko svećica ili nabavite svećnike koj će učiniti da prostor izgleda luksuznije i romantičnije. Nema ničeg utešnijeg od mirisa jeseni koji prolazi kroz vazduh tokom kišne večeri. Sveće u tegli sa mirisima đumbira, pite od bundeve, cimeta i kedrovog drveta upotpunjuju ultimativnu jesenju atmosferu.

5. Dodajte jastuke i prekrivače

Ovi sjajni detalji mogu da ulepšaju ceo prostor i neophodni su u jesen. Nema ničeg boljeg nego da se sklupčate pored kamina ili radijatora kada je hladno napolju i obložite jastucima i mekanim vunenim ćebadima. Izaberite mekane prekrivače sa temom jeseni ili idite sa svetlijim bojama da biste nadoknadili sumornost spolja. I umesto da kupujete nove jastuke, samo investirajte u presvlake za jastuke tako da možete lako da promenite izgled uz veoma male troškove.

6. Kupite sobnu biljku koja pročišćava vazduh

Uverite se da je kvalitet vazduha u vašem domu savršen sa novim sobnim biljkama. Ne samo da su sobne biljke moderan i dekorativni dodatak u kući, već čiste vazduh i pomažu u poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru detoksikacijom atmosfere u vašem domu. Probajte filadendron, kaleteju, fikus, sanseveriju, žensku sreću ili hrizanteme.

7. Sredite terasu

Iako su topli dani prošli, možete od terase da napravite divan kutak u kojem ćete uživati tokom jeseni. Stavite na terasu svećice, jastučiće, palete, posadite jesenje cveće… Jesenje noći i jutra mogu u ovakvom prostoru izgledati savršeno uz šoljicu toplog čaja ili kafe.

 

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech