Utorak, 14. Maja 2024.
Sport

MA, IDEMO BRE NA TAJ EURO! Čekali smo 23 godine za istoriju, za ponos i krunu generacije

Fudbaleri Srbije pobedili su Crnu Goru na Marakani sa 3:1 (1:1) u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj i načinili krupan, verovatno i krucijalan korak ka takmičenju na kojem nismo bili pune 23 godine.

Orlovi su izašli kao pobednici iz „biti ili ne biti“ utakmice. One koju su svi okarakterisali kao meč generacije. Kada je bilo najteže, onda kada su svi sumnjali u njih bili su najbolji i – trijumfovali!

Za, gotovo sigurno, plasman na EURO. Taj toliko čekani turnir. Sada nam je potreban još bod u poslednjem kolu protiv Bugarske kod kuće. I to samo u slučaju da Crna Gora dobija oba meča do kraja, protiv Litvanije i Mađarske.

Ekipu Dragana Stojkovića Piksija do trijumfa su vodili Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić. Reklo bi se, ko drugi, ako ne oni!?

Dva najbolja igrača su još jednom na svojim plećima iznela ceo teret i rešila meč. Uz veliku pomoć Sergeja Milinković-Savića, koji je ulaskom sa klupe na poluvremenu promenio sve. Kao novi dokaz da se bez njih trojice, jednostavno, ne može.

Mitrović golovima u devetom i 73. minutu, a Tadić pogotkom u 77, uz asistenciju kod drugog pogotka Mitrogola, kojem je prethodio pas petom Sergeja, začinili su sjajno veče pred oko 30.000 ljudi na Marakani. Jedini strelac za Crnogorce bio je Stevan Jovetić u 36. minutu.

Izvor: https://sportal.blic.rs/f

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech