Četvrtak, 23. Maja 2024.
Ljepota & Zdravlje

U susret evropskoj sedmici imunizacije: Pregled i imunizacija djece uzrasta od 11 do 14 godina vakcinom protiv HPV infekcije

Povodom „Evropske sedmice imunizacije“, Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci organizovaće pregled i imunizaciju djece uzrasta od 11 do 14 godina vakcinom protiv infekcije humanim papiloma virusom.

-Vakcinacija će se obavljati u prostorijama Higijensko – epidemiološke službe u periodu od 22. do 30. aprila od 10.00 do 17.00 časova uz napomenu da će se tom prilikom vršiti i revakcinacija. Pomoć i podršku ovoj preventivnoj aktivnosti naše Ustanove pružiće i društveno odgovorna kompanija M-tel, koja je obezbijedila dva besplatna telefonska broja putem kojih će naši zaposleni u vidu SMS poruka pružati konretne informacije roditeljima te ih pozvati da dovedu djecu na vakcinaciju – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

Poručuju kako je cilj da se na ovaj način informišu roditelji o dostupnosti HPV vakcine, njenoj efikasnosti i mogućnosti da djeca navedene životne dobi besplatno prime vakcinu.

-Podsjećamo da je HPV vakcina dostupna i preporučena u Kalendaru imunizacije Republike Srpske te da je besplatna za oba pola i životnu dob od 11 do 14 godina. HPV vakcina predstavlja najbolju mjeru zaštite od malignih oboljenja koja se mogu prenijeti infekcijom humanim papiloma virusom. Ne zaboravimo da je prevencija temelj zdravlja, a da je vakcinacija najbolji vid prevencije od brojnih teških i smrtonosnih oboljenja u cilju očuvanja zdravlja i kvaliteta života – poručuju u saopštenju.

Svi zainteresovani roditelji za dodatne informacije mogu se obratiti na sljedeće brojeve telefona: 065/456-240 i 065/456-349.

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech