Petak, 26. Aprila 2024.
Preduzetništvo

Radoljub Stanišić obogatiće program konferencije “Kako postati uspješan”

Rodoljub Stanišić, svestrani sportista koji se u svojoj karijeri okušao na mnogim poljima, biće dio konferencije “Kako postati uspješan” koja se održava u hotelu Bosna, 24. 5. 2018. godine sa početkom u 18.00 časova.

On će sve prisutne nadahnuti i inspirisati svojom energijom, te pokazati kako se zaista postaje uspješan. Ako do sada niste čuli za Stanišića, mi vam danas donosimo samo jedan dio njegove životne priče koja će vas definitivno motivisati da prisustvujete konferenciji te da u razgovoru s njim spoznate možda i svoj dalji životni put.

Rodoljub Stanišić se svo vrijeme školovanja uspješno bavio sportom (košarka, sjedeća odbojka, strjeljaštvo, stoni tenis), a nakon diplomiranja 1997. godine u Vlasenici se priključuje osnivanju prvih Omladinskih organizacija u Vlasenici „Feniks“ i „Javor“. Učesnik je ljetnog instituta nevladinih organizacija u Herceg Novom 2001. godine gdje je položio kurs za Peer edukatora iz oblasti „Nenasilna komunikacija“.

Iste godine je organizovao radionice na temu nenasilne komunikacije u saradnji sa srednjoškolskim centrom „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, OKC Banja Luka i Ministarstvom prosvjete Republike Srpske na kojima je bio predavač. Na radionicama su bili prisutni učenici SŠC „Milorad Vlačić“ i nakon uspješno završenih radionica, formiran je prvi Savjet učenika u sklopu SŠC-a.

Godine 2002-ge počinje raditi za kanadsku nevladinu organizaciju „Queen’s University” i na implementaciji projekta socijalne integracije Osoba sa invaliditetom gdje je bio koordinator za Republiku Srpsku (sektor istok), a projekat je uspješno implementiran u trajanju od 18 mjeseci.

Stanišić je jedan od osnivača i predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana za pomoć osobama sa invaliditetom „Svetionik“ koje je osnovano 2004. godine.

Napisao je i implementirao nekoliko projekata za Osobe sa invaliditetom kao što su: „Ja građanin“, čija je svrha bila da Udruženje dobije radni prostor, a koji je bio implementiran u saradnji sa SHARE-SEE, Handicap International, World Bank, „Edukacija članova UG SVETIONIK“, čija je svrha bila da se oformi tim od 5 ljudi iz Udruženja za pisanje projekata, a koji je bio implementiran u saradnji sa SO Vlasenica, „Mjesta za sve“ , čija je svrha bila da se uklone arhitektonske barijere na javnim objektima u našem gradu i omogući nesmetano kretanje Osoba sa invaliditetom, a koji je bio implementiran u saradnji sa UNDP i evropskom komisijom.

Član je „Tima za kapitalne investicije“ ispred UG SVETIONIK gdje je zastupao interese osoba sa invaliditetom u saradnji sa SO Vlasenica, a od avgusta 2008. godine počinje sa treninzima u KKK BIJELjINA čiji je i danas član.

Od februara 2011. godine počinje sa treninzima Realnog Aikido-a (Borilačka vještina samoodbrane) u klubu „Srpski soko“ Banja Luka pod direktnim nadzorom trenera i majstora, nosioca crnog pojasa 6 dan Miroljuba Jovičića po specijalnom programu za osobe sa invaliditetom. U decembru 2015. je uspješno položio za crni pojas (majstorsko zvanje), u Aikido samoodbrani.

Od oktobra 2016 godine osniva sekciju AIKIDO SAMOODBRANE čiji je i trener.

“Svaki govornik naše konferencije donijeće jedno novo iskustvo i obogatiti naša dosadašnja znanja. Svi posjetioci imaće priliku učestvovati u programu te kroz diskusiju unaprijediti svoje stečene vještine u tom famoznom putu ka uspjehu. Mi se nadamo da ćemo opravdati povjerenje naših posjetitelja i da ćemo uživati i više nego na prošloj konferenciji koja je bila zaista uzbudljiva i poučna”, izjavila je Vesna Krminac Kretić.

Ukoliko i vi želite biti dio ove priče rezervišite svoje mjesto na vrijeme, a kao znak dobrodošlice organizatori su za vas spremili nagrade koje će definitivno donijeti još širi osmijeh na lice.

Sponzori koji su među prvima prepoznali značaj konferencije:

Tussilago d.o.o.

Cafe Restoran Le Coq

Tvornica obuće Bema

ZU Stomatološka ambulanta sa zubotehničkom laboratorijom „dr Đurić“

Zu Stomatološka ambulanta Dub-Dent

Stomatološka ambulanta dr Katarina Bilbija

 TC Zenit

 Butik Belloro

Za sve informacije kontaktirajte organizatore na broj telefona 065 657 444 ili e-mail vesna@itdmarketing.com.

(Gradski magazin)

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech