Četvrtak, 28. Marta 2024.
Kutak za roditelje

Alfalab laboratorija: Vrijeme je za upis u vrtić

Vrijeme je za upis u vrtić. Iz Alfalab labooratorije poručuju, za samo 25 KM uradite kompletnu pripremu vašeg mališana za upis u vrtić.

Neophodan nalaz za upis u vrtić obavezuje analizu: bris grla, bris nosa i stolice na parazite.

Ukoliko postoji potreba za hitnim analizama pozovite na broj telefona 066/156-110 i stručno osoblje će vam biti na raspolaganju. Radno vrijeme dežurne službe subotom će biti od 15 do 20 časova, a nedjeljom od 07.30 do 15 časova.

U laboratoriji Alfalab radi se više od 2.000 različitih analiza, između ostalih, kompletna krvna slika i urin mogu se dobiti za desetak minuta, biohemijske analize, kao i hormoni štitne žlijezde gotovi su za nekoliko sati, a tumor markeri i virusi u toku od 24 sata nakon vađenja krvi.

Cilj svake laboratorijske analize je dobijanje tačnog i pouzdanog nalaza koji će pokazati da li su u fiziološkim funkcijama i procesima nastupile promjene.

“Iz analize krvne slike možemo provjeriti stanje našeg organizma, da li smo anemični, na osnovu vrijednosti hemoglobina, da li imamo neko upalno stanje, iz vrijednosti leukocita. Takođe, jako je važno da li je ta upala izazvana bakterijama ili virusima, što doznajemo iz diferencijalne krvne slike. To nam je važno da bismo znali da li koristiti antibiotike ili ne. Iz krvne slike takođe možemo provjeriti da li imamo dovoljno trombocita, da bismo zatim pristupili dijagnostici same bolesti“, rekla je doktorica Sanja Kalamanda-Ivanjak.

Od velikog broja analiza izdvajamo:

-Kompletnu krvnu sliku

-Biohemijske analize

-Imunohemiju

-Netoleranciju na hranu

-Sve vrste hormona

-Sve vrste tumorskih markera

-Alergena

-Neinvazivne prenatalne testove NIPT

-I virusološke analize.

Takođe se može uraditi i opšti pregled urina, urinokultura i analiza iz 24 časovnog urina, kao i pregled stolice na parazite, bakterije, gljivice, te proteine koji označavaju da li imaju upalu u debelom crijevu.

Nalaze koje dobijate u najkraćem mogućem roku možete primiti i elektronskim putem, a ukoliko niste u stanju otići do laboratorije, vađenje krvi na Vaš poziv obaviće se u Vašem domu.

Pored brzine dobijanja nalaza i dijagnostike bolesti, Alfalab je prepoznatljiv po povoljnim cijenama.

Laboratorija Alfalab se nalazi na adresi Milana Tepića 27, kod apoteke 1.maj, a kontaktirati je možete putem telefona 051/218-448 i 066/156-110 svakim radnim danom od 7 do 20 časova.

Više informacija možete dobiti i na internet stranici Alfalab laboratorije www.alfalabbl.com, te ako pošaljete pitanja na mejl adresu alfalab75@gmail.com.

Nova poslovnica u Lazarevu i Gradišci

Laboratorija Alfalab otvorila je novu poslovnicu u Ulici Ilije Garašanina 1, u banjalučkom naselju Lazarevo, koja se nalazi preko puta ambulante porodične medicine. Radno vrijeme je od 07 do 16 časova, dok subotom rade od 07 do 15 časova.

Alfalab laboratorija krenula je sa radom i u Gradišci u ulici Kozarskih brigada bb. Radno vrijeme laboratorije je od 07 do 19 časova, subotom 07.30 do 15.00 časova. Telefon za informacije u Gradišci je 051/453-070.

Za sve dodatne informacije pozovite 051/218-448.

 

Komentar na članak

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech