Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Kultura & Obrazovanje

Promocija knjige “Psihološko pitanje proširene svesti – Od Pitagore do holističkog pristupa”

Profesorica Bojana Škorc predstavlja novu knjigu i održava predavanja na Filozofskom Fakultetu u Banjoj Luci

Filozofski fakultet u Banjoj Luci najavljuje dolazak profesorice Bojane Škorc, koja će 20. i 21. decembra 2023. godine biti gost na fakultetu.

Profesorica Škorc će predstaviti svoju najnoviju knjigu i održati nekoliko predavanja namijenjenih studentima, posebno onima koji studiraju psihologiju, ali i svim zainteresiranim pojedincima.

U četvrtak, 21. decembra 2023. godine, s početkom u 11:30 sati u amfiteatru 203, održat će se promocija njene nove knjige pod nazivom “Psihološko pitanje proširene svesti – Od Pitagore do holističkog pristupa”. Ova knjiga vodi čitatelje kroz zrelu refleksiju o temama svijsti, nudeći istovremeno sistematičan i metodičan pristup koji omogućava studentima da bolje razumiju, ali i potiče dublje razmišljanje. Poglavlja knjige dotiču atraktivne teme iz područja estetike, interaktivne kreativnosti i sadržaja podsvijesti. Profesorica će također održati plenarno predavanje tokom same promocije knjige.

Dan ranije, 20. decembra 2023. godine, u 17 sati u učionici 103, održat će se posebno predavanje namijenjeno studentima. Svi zainteresirani imat će priliku slušati i sudjelovati u diskusiji o važnim temama iz područja svijesti.

Između ostalog, profesorica je bila ključna figura u organizaciji LJetne umjetničke škole Univerziteta umjetnosti u Beogradu tokom školske 2017/2018. godine. Koncept škole, zasnovan na interdisciplinarnoj nastavi, povezivao je umjetnost, nauku i tehnologiju s ciljem ostvarivanja sinergije različitih faktora u nastavnom procesu. Osnovni cilj programa bio je primijeniti metode koje potiču razvoj kognitivnih i kreativnih potencijala studenata te intrinzične motivacije, kao i sposobnosti saradnje unutar grupe, u skladu sa idejama integrativne nastave i razvoja interdisciplinarnih kompetencija.

Pred kraj ove kalendarske godine pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže 20. i 21. decembra te da zajedno učimo i istražujemo na drugačiji način.

mreza-mira.net

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech