Petak, 26. Aprila 2024.
Čelinac

Čelinačka parohija svečano obilježila 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve

Povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve 18. novembra u Hramu arhangela Gavrila održana je Svečana akademija kojoj je prisustvovalo više stotina posjetilaca.

U ime organizatora goste je pozdravio protojerej Radivoj Vujanić, paroh čelinački, a prigodnu besjedu održao je kum Hrama doc. dr Željko Jungić koji je istakao značaj Svetog Save u utemeljenju srpske crkve i države.

Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ iz Banjaluke pod dirigentskom palicom Nemanje Savića i uz solističku pratnju Ane Marković (sopran) i Pavla Pavića (tenor) priredio je koncert duhovne muzike i pojanja.

Pokrovitelji ovog izuzetnog duhovnog i kulturnog događaja, koji je potvrdio da se pod svodom Hrama arhangela Gavrila nalazi najljepša koncertna sala u Čelincu, bili su Srpska pravoslavna crkvena opština Čelinac, Opštinska uprava Čelinac i „Vinarija Jungić“.

Uprava čelinačke parohije, koju vode sveštenici Radivoj Vujanić i Dejan Popović, u znak uspješne saradnje uručili su prigodne darove dirigentu hora „Jedinstvo“ Nemanji Saviću, načelniku Opštine Čelinac Momčilu Zeljkoviću, kumu Hrama Željku Jungiću i nadzorniku za vjeronauku Slavoljubu Lukiću.

Više u narednom broju „Čelinačkih novina“ koji će iz štampe da izađe tokom ove sedmice.

Izvor: Челиначке новине

Naslovna
Puls Grada
Preduzetništvo
Sport
Ljepota & Zdravlje
Kutak za roditelje
Dom & Enterijer
Kultura & Obrazovanje
Gastro
Putovanja & Zanimljivosti
Auto Moto & Hi Tech